Sportrevalidatie

Niets is vervelender dan het niet kunnen uitoefenen van je favoriete sport of hobby door een blessure. Of het nu gaat om een knieklacht tijdens een voetbalwedstrijd, een spierscheuring tijdens een potje tennis of een overbelastingsklacht door hardlopen.

Fysiotherapie Welhuis&Rikhof zorgt voor een optimale revalidatie. De doelstelling van Fysiotherapie Welhuis & Rikhof is om elke sporter, van hobbyist tot professional, zo spoedig mogelijk weer te kunnen laten deelnemen aan zijn of haar favoriete sport. De rol en positie van de sportrevalidatie neemt in de sportwereld een steeds grotere en belangrijkere plaats in.

Natuurlijk bij behandeling van blessures en chronische klachten, maar zeker ook bij preventie en advisering van sporters.Na een operatie of een sportblessure is het revalidatietraject dat volgt erg belangrijk. We helpen sporters, zowel de topatleet als de amateursporter om verder te komen. Het begeleiden op een verantwoorde manier, waarbij het leveren van optimale prestaties altijd het doel is.

Fysiotherapie Welhuis&Rikhof beschikt over een geschikte trainingsruimte die is uitgerust met de nodige trainingsapparatuur en trainingsattributen.Bij het sporten komen helaas regelmatig blessures voor. Dit kunnen sportspecifieke blessures zijn, maar ook algemene sportblessures.Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures.

Er wordt niet alleen gekeken naar de blessure zelf, maar ook naar de mogelijke ontstaansfactoren. Daardoor kunt u zo snel mogelijk terugkeren op uw prestatieniveau en mogelijke blessures in de toekomst voorkomen.De behandeling zal bestaan uit een intake, waarbij gekeken wordt naar de mogelijke oorzaak van de blessure, vervolgens zal in overleg met u een behandelplan gemaakt worden.

Indicaties sportrevalidatie

  • Sportmedische begeleiding bij trainingsprogramma’s en prestatieverbetering.
  • Advies in keuze voor een bepaalde sport, beste aanpak, materiaal en schoeisel.
  • Blessure preventie advies.
  • Conditie en herstel training

Revalidatie volgens principes van de Rehaboom®

In onze praktijk vindt tevens sportrevalidatie plaats volgens de principes van de Rehaboom®. Er wordt geprotocolleerd gerevalideerd op basis van 3 pijlers: kracht, uithoudingsvermogen en snelheid.Mogelijke indicaties voor een revalidatie zijn het herstel na spierscheuring, verstuiking, fractuur en/of operatie. Tevens bieden wij algemene trainingsprogramma”s aan om kracht, conditie of snelheid te verbeteren. Preventie van sportblessures valt hier ook onder.

Voor meer informatie over de Rehaboom zie:http://www.toinevandegoolberg.nl

""