Podologie

Wat is Podologie?

De podologie (letterlijk: “voetkunde”) is een wetenschap die zich richt op het voorkomen en behandelen van voetfunctiestoornissen en voetklachten en de daaruit voortvloeiende klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Wanneer naar de podoloog?

Hoe belangrijk uw voeten zijn, merkt u pas wanneer er iets mis is. En dan nog worden de klachten vaak voor lief genomen onder het mom “het gaat wel weer over.” Pijnklachten aan uw voeten en snel vermoeide / branderige voeten zijn erg hinderlijk in uw dagelijks leven. Onze voeten zijn immers de pijlers waarop het hele lichaam rust. Een verkeerde stand of afwikkeling van de voeten heeft dan ook directe gevolgen voor de stand van de enkel, knie, heup, rug en nek. Veel houding- en bewegingsklachten kunnen we herleiden naar de stand van de voet. Denk bij houdingsklachten bijvoorbeeld eens aan lage rugklachten of een beenlengteverschil. Bij bewegingsklachten zou u bijvoorbeeld kunnen denken aan artrose.De meest voorkomende klachten om een podoloog te bezoeken zijn:- Algemene voetklachten (zwikken,hielpijnen, voorvoetpijn, veel eelt,likdoorns etc.)- Reumatische en Diabetische voeten- Voeten met neurologische afwijkingen(tintelingen, gevoelloosheid etc.)- Houdingsklachten (knie, heup, rug en nek)- En andere niet genoemde voetklachten.

Uit bovenstaande kunt u dus ook begrijpen dat een samenwerking met fysiotherapie Welhuis & Rikhof zeer wenselijk is en goede mogelijkheden biedt voor u als patiënt.De ervaring wijst uit dat we elkaars kennis en mogelijkheden inzetten om tot een snelle en efficiënte behandeling te komen.

Ik zal me even aan u voorstellen. Mijn naam is Esther Scheffer-Hengelman en ik ben werkzaam als Registerpodoloog in zowel Losser als Oldenzaal. Daarnaast ben ik ook gediplomeerd pedicure (alleen in Losser). Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechniek en in het behandelen van mensen met Diabetes en Reuma. Dit houdt in dat de pedicurebehandeling voor mensen met diabetes mellitus en reumatoïde artritis wordt vergoed door de zorgverzekeraar.Naast het afstuderen aan de Academie voor Podologie ben ik ook afgestudeerd aan de HBO-V.

Ik ben 15 jaar werkzaam geweest als wijkverpleegkundige met als specialisatie de wondverzorging. Met eigen ogen en met eigen handen heb ik in die periode genoeg diabeteswonden gezien en verzorgd, zodat ik met recht kan concluderen: Preventie is altijd beter!Als Registerpodoloog ben ik geregistreerd bij de Stichting LOOP. Elk jaar volg en verzorg ik bijscholingen, cursussen en/of congressen om bij te blijven in het vakgebied. Op deze wijze blijf ik dus jaar in jaar uit op de hoogte van nieuwste ontwikkelingen en blijf ik voorop lopen in het vakgebied over goede voetzorg.

Voor meer informatie of een afspraak kijkt u op www.podopraktijklosser.nl of belt u met 053-5364772 / 0610168935

logo_main foto5

""